Agenda Zomer en Herfst 2017

 

vr 13 oktober 2017 “Why Tram 8 no longer runs” (Besloten voorstelling)

Karel brengt de Engelse versie van zijn verhaal over de redding aan Joodse kinderen vandaag voor een gezelschap van Amerikaanse zakenlieden in de Brouwerskamer van Hotel De L’ Europe in Amsterdam.

 
 
do 2 november 2017 “Iedereen is beperkt!” (Openbare voorstelling)
 
Stadsverteller Karel verzorgt de start van ‘Unframed’, een buurtversterkende kunstproject. ‘Unframed’ speelt in Amsterdam Oost, om precies te zijn op de eilanden IJburg en Zeeburgereiland. 16 kunstscholieren van het IJburg College en 8 kunstenaars met een fysieke beperking va Nieuw Amstelrade zullen de komende maanden samenwerken aan een gemeenschappelijk kunstwerk o.l.v. beeldend kunstenaar Julia Mandle. Vandaag laat Karel deze twee groepen kunstenaars kennis maken met elkaar.
 
‘Unframed’ is een afstudeerproject van Jeanette Moor en Olav v.d. Brekel, beide master-studenten van de Amsterdamse Hogeschool van Amsterdam. Een kunsteducatieproject i.s.m. Stadsdeel Oost, Zorgorganisatie Nieuw Amstelrade, het IJburg College Amsterdam, Julia Mandle en De Verhalenman.

 
 
ma 6 november 2017 “Brand in Mokum” (Besloten voorstelling)
 
Basisschool Poseidon, Amsterdam
 
Karel voert de leerlingen van de Poseidon vandaag mee naar zijn vroegste jeugd van de jaren vijftig in Amsterdamse binnenstad. Wanneer in het hart van Amsterdam de sirenes van de brandweer opklinken, springt zijn vader op de fiets om zijn zoon een echte brand te laten zien! Als om de hoek het huis van de dokter in de fik staat, blijkt de realiteit minder fraai dan de gekoesterde fantasie.

 
 
vr 14 november 2017 “Een Roze Geluid” (Openbare voorstelling)
 
Zorgcentrum Evean Guisveld, Zaandijk Aanvang: 14.00 uur Toegang: gratis (wel reserveren svp)
 
Het prachtige en waar gebeurde verhaal van Hanna (1940) en Frank (1954), twee kleurrijke gay Amsterdammers, die hun leven lang streden voor gelijke behandeling het belang van de homo-emancipatie in Nederland.
Karel treedt op in het zorgcentrum Guisveld in het kader van het LHBT-beleid van de gemeente Zaanstad. U wordt verzocht te reserveren voor het via het volgende telefoonnummer 075 – 6478000

 
 
di 19 december 2017 “De adoptanten van West” (Besloten voorstelling)
 
Gemeente Amsterdam / Afvalservice West afd. ‘Heel en Schoon’
 
Karel vertelt een kerstverhaal voor een gezelschap van de adoptanten van Amsterdam West. ‘Adoptanten’ zijn vrijwilligers die zich inzetten voor hun buurt in samenwerking met hun stadsdeel. Zo ‘adopteren’ deze mensen o.a. de vuilcontainer in hun straat en wel om er voor te zorgen dat buren zich houden aan gemaakte afspraken met de gemeente, dat het huisafval zich niet ophoopt of gaat zwerven en dat er in de buurt geen bende ontstaat. Het stadsdeel West stelt dit vrijwilligerswerk zeer op prijs en biedt de adoptanten bij wijze van waardering een kerstlunch aan, met De Stadsverteller als speciale gast.