Agenda Herfst & Winter 2018 / Lente 2019

 
di 30 & wo 31 okt 2018 Brand in Mokum (besloten)

In het kader van een geschiedenis-project op een Amsterdamse basisschool komt Karel als stadsverteller vertellen over zijn kindertijd in het Amsterdam.

wo 14 t/m zo 25 nov 2019 IDFA

Karel treedt op als moderator tijdens het Internationaal Documentaire Festival. In zijn rol van gastheer ontvangt hij regisseurs en hoofdrolspelers van documentaires en verzorgt het de Q & A. Bij welke films, in welke zalen, en op welke dagen en tijden Karel de gastheer is, wordt binnenkort hier online vermeld.

 

vr 21 dec 2018 Yalda Lichtfeest / Winterverhaal (openbaar)

In opdracht van de Stichting Granate treedt Karel op tijdens het Yalda-licht-feest waarin de langste nacht van het jaar wordt gevierd. Het Yalda-lichtfeest is gebaseerd op de Perzische traditie en staat voor de wedergeboorte van de zon en de overwinning van het licht op de duisternis. Mensen komen samen om te genieten van muzikanten, dansers, dichters en verhalen vertellers. De avond staat in het teken van saamhorigheid, verbinding en het vieren van het leven.

Presentatie: Nafiss Nia

Locatie: Podium Mozaïek Bos & Lommerweg 191 1055 DT Amsterdam
Entréeprijs: € 17,50 (incl: Yalda lekkernijen!)

Voor meer informatie:
Stichting Granate Keizersgracht 177 Amsterdam
www.stichtinggranate.com

 

vr 18 jan 2019 “Een Roze Geluid” (besloten voorstelling)

Binnen een Amsterdams zorgcentrum vertelt Karel het prachtige en waargebeurde verhaal van Hanna (1940) en Frank (1954), twee kleurrijke gay Amsterdammers, die hun leven lang streden voor gelijke behandeling het belang van de homo-emancipatie in Nederland.

 

wo 27 & do 28 feb 2019 ‘Waarom Lijn 8 niet meer rijdt’ besloten voorstelling)

Voor scholieren van de groepen 7/8 van een basisschool brengt Karel een zwarte bladzijde uit de Amsterdamse geschiedenis tot leven: de nazi-bezetting-tijd.
Synopsis: Het is 1943. In Amsterdam is de Jodenvervolging in volle gang. De familie Appel houdt zich schuil boven een winkel in het hart van de stad. Als de bezetter een razzia houdt, worden de onderduikers ontdekt en afgevoerd naar de Hollandsche Schouwburg. Daar worden de kinderen van de ouders gescheiden in afwachting van deportatie. De twee vriendinnen Hester en Pauline zijn getuige van de vervolgingen. Zij besluiten om in actie te komen. Met gevaar voor eigen leven helpen zij Joodse kinderen te ontsnappen vanuit de zwaarbewaakte crèche aan de Plantage Middenlaan.