Agenda Herfst & Winter 2018 / Lente 2019

di 30 & wo 31 – 2018 nov / dec 2018 Filmscenario

In deze periode werkt Karel aan een filmscenario op grond van het boek ‘Jacoba van Tongeren en de onbekende verzetshelden van de Groep 2000’.

Zie hiervoor ook: www.jacobavantongeren.nl /onderwijs en /videos

 

vr 21 dec 2018 Yalda Lichtfeest / Winterverhaal (openbaar)

In opdracht van de Stichting Granate treedt Karel op tijdens het Yalda-licht-feest waarin de langste nacht van het jaar wordt gevierd. Het Yalda-lichtfeest is gebaseerd op de Perzische traditie en staat voor de wedergeboorte van de zon en de overwinning van het licht op de duisternis. Mensen komen samen om te genieten van muzikanten, dansers, dichters en verhalenvertellers. De avond staat in het teken van saamhorigheid, verbinding en het vieren van het leven.

Presentatie: Nafiss Nia

Locatie: Podium Mozaïek Bos & Lommerweg 191 1055 DT Amsterdam
Entréeprijs: € 17,50 (incl: Yalda lekkernijen!)

Voor meer informatie:
Stichting Granate Keizersgracht 177 Amsterdam
www.stichtinggranate.com

 

vr 18 jan 2019 “Een Roze Geluid” (besloten voorstelling)

Binnen een Amsterdams zorgcentrum vertelt Karel het prachtige en waargebeurde verhaal van Hanna (1940) en Frank (1954), twee kleurrijke gay Amsterdammers, die hun leven lang streden voor gelijke behandeling het belang van de homo-emancipatie in Nederland.

 

do 11 april 2019 ‘Waarom Lijn 8 niet meer rijdt’ (besloten voorstelling)

Voor de 2e jaars-studenten van de Hogeschool Thomas More in Rotterdam brengt Karel de nazi-bezetting-tijd en de jodenvervolging tot leven, een zwarte bladzijde uit de Amsterdamse geschiedenis.

 

di 16 april 2019 ‘Waarom Lijn 8 niet meer rijdt’ (besloten voorstelling)

Voor scholieren van de groepen 7/8 van drie Wassenaarse basisscholen brengt Karel tot leven: de nazi-bezetting-tijd en de jodenvervolging, een zwarte bladzijde uit de Amsterdamse geschiedenis.