Agenda Voorjaar 2018

 

Maart 2018     Top Cursus Verhalen Vertellen!

Hoe doe je een publiek aan je lippen hangen?
Karel Baracs leert u de fijne kneepjes van het vertelvak!

Aan de orde komen o.a.: verhalenkeuze, voorbereiding, contact maken met het publiek, stem- en ogengebruik, authenticiteit, beeldend vertellen. Het is Karels specialiteit en expertise om ieders individuele vertel-kwaliteiten te helpen ontwikkelen en tot bloei te brengen. Waar zit uw kracht als verteller en wat zijn mogelijke valkuilen?

De cursus wordt gegeven op een schilderachtige locatie: Vertelhuis De Wisseling, Herengracht 57-sous 1015 BC Amsterdam. De cursusdata zijn: 10, 17, 24 en 31 maart 2018 (vier zaterdagen).  De werktijden zijn van 10:30 tot 13:00 en van 13:45 tot 16:15. Er kunnen maximaal acht deelnemers toetreden tot de cursus. Leeftijd: van 18 tot 100.

De kosten bedragen € 260 (voor vier zaterdagen). Hiervoor ontvangt u – naast de vertellessen – Karels verteltechnieken (op schrift), plus koffie, thee, koekjes en soep van het huis!

U kunt zich opgeven via het volgende e-mail-adres: karel@verhalenman.nl  Zodra u het cursusbedrag heeft overgemaakt op NL71INGB0007743998 t.n.v. De Verhalenman (o.v.v. Cursus Voorjaar 2018), is uw inschrijving zeker gesteld en ontvangt u hiervan een bevestiging per e-mail retour.

Zie voor meer info:
www.verhalenman.nl www.dewisseling.nl

 

november 2017 – maart 2018 ‘Unframed’

Karel geeft samen met beeldend kunstenaar Julia Mandle vorm aan ‘Unframed’: een buurtversterkend kunstproject dat speelt in Amsterdam Oost, om precies te zijn op de eilanden IJburg en Zeeburgereiland.

Wat houdt het project ‘Unframed’ in?

16 kunstscholieren van het IJburg College en 8 kunstenaars met een fysieke beperking van zorgorganisatie Nieuw Amstelrade zullen de komende maanden samenwerken aan een gemeenschappelijk kunstwerk o.l.v. Julia Mandle. Het is Karels taak om de twee groepen kunstenaars kennis te laten maken met elkaar.

‘Unframed’ is een afstudeerproject van Jeanette Moor en Olav v.d. Brekel, beide master-studenten van de Amsterdamse Hogeschool van Amsterdam. Een kunsteducatieproject i.s.m. Stadsdeel Oost, Zorgorganisatie Nieuw Amstelrade, het IJburg College Amsterdam, Julia Mandle en De Verhalenman. Het ultieme kunstwerk wordt onthuld op dinsdag 6 maart 2018 in Amsterdam. De locatie wordt nog nader bekend gemaakt.

 

vr 13 april 2018 “Waarom Lijn 8 niet meer rijdt” 

Karel vertelt zijn verhaal over de redding van de Amsterdamse Joodse kinderen voor de 2e jaars studenten van de PABO Thomas More in Rotterdam. (Besloten voorstelling)

 

vr 20 april 2018 “Waarom Lijn 8 niet meer rijdt” 

Karel vertelt zijn verhaal over de redding van de Amsterdamse Joodse kinderen vandaag voor de leerlingen van de groepen 8 van drie basisscholen in Wassenaar: de St. Jozef, de Bonifacius en de St. Jan Baptist. (Besloten voorstelling)